zzp

Hoe je jezelf als zzp’er verwent tijdens kerst

Ja, ik ga het inderdaad nu al over kerst hebben. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over hoe je als zzp’er kerst gaat vieren! En ik heb het dan met name over hoe je jezelf verwent tijdens kerst. Dat kan op twee manieren.

1. Neem vrij tijdens kerst

Als zzp’er deel je je eigen uren in. Hoe verleidelijk het ook is om alsmaar door te werken, tijdens kerst mag je echt wel een week vrij houden. Zo kun je je bijvoorbeeld goed voorbereiden op het koken van de kerstmaaltijd. Dat neemt namelijk heel wat tijd in beslag. En wist je dat je productiever werkt in de week voordat je vrij neemt? Het voelt dan alsof al je werk voor die tijd af moet, en dat lukt vaak nog ook.

2. Koop een kerstpakket voor jezelf

Als je bij een baas werkt, dan is het normaal dat je een kerstpakket krijgt in de tijd rond kerst. Maar heb je er ooit aan gedacht dat je ook voor jezelf een kerstpakket kunt kopen? Je kunt hem zelf samenstellen in de winkel, of je koopt er één kant-en-klaar. Een leuk idee voor een kerstpakket, is er één met een vuurkorf. (Je vindt hem hier: kerstpakket vuurkorf.) Zo kun je tijdens kerst met z’n allen rond de vuurkorf zitten. Gezellig!

3. Geniet van de kerstmaaltijd

Elk jaar is het weer een probleem: je was éigenlijk aan het afvallen, en dan komt kerst eraan. Maar je mag echt wel een keer genieten van de kerstmaaltijd! Eet gewoon zoveel als waar je je goed bij voelt. Je hoeft je niet vol te proppen, maar je mag best genieten.

4. Geef je vaste freelancers een kerstcadeau

Als zzp’er heb je vast wel een paar vaste freelancers die regelmatig voor je werken. Denk bijvoorbeeld aan een virtual assistant. Het is superleuk om je freelancers een cadeautje te geven tijdens kerst! Het kan een simpel cadeau van de Hema zijn, maar je kunt ook een kerstpakket geven van eerder genoemde site (KerstpakkettenPlaza). Zo kun je er gewoon één uitzoeken en heb je er verder geen omkijken naar. Superhandig!

Hoe ga jij kerst vieren als zzp’er?

«

»

what do you think?

Your email address will not be published.