webshop

7 tips bij het opsturen van bestellingen

Heb je naast je winkel ook een webshop, dan moet je regelmatig pakketjes versturen. In dit artikel geef ik je 7 tips bij het opsturen van bestellingen.

1. Maak er een cadeautje van

Als het bij je webshop past, maak er dan een leuk cadeautje van. Het wordt voor de ontvanger dan extra leuk om je pakketje te ontvangen. Gebruik vloeipapier om om het product te doen,, en gebruik eventueel confetti en een lief bedankkaartje. Dit kun je vervolgens in een brievenbusdoosje doen. Hoe schattig!

2. Verstuur je pakketje met track & trace

Om te voorkomen dat mensen jou steeds gaan mailen met de vraag hoe lang het duurt voordat het pakketje aankomt, kun je het pakketje met track & trace versturen. Op die manier kan de klant zelf bijhouden wanneer het pakketje is verstuurd en zal aankomen.

3. Gebruik wikkelfolie voor verzendingen op pallets

Stuur je regelmatig zulke grote bestellingen dag je ze op een pallet verstuurt? Gebruik dan wikkelfolie om om de pallet heen te wikkelen. Op die manier zit je product stevig vast op de pallet. De ontvanger kan vervolgens de folie los knippen.

Bij Kortpack hebben ze wikkelfolie zwart en doorzichtig.

4. Gebruik bubbelplastic ter bescherming

Verstuur je iets wat kapot kan? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je product stuk gaat. Om dit te voorkomen, kun je bubbelplastic gebruiken. Bijvoorbeeld het bubbelplastic met kleine bubbels, of van die hele grote ‘luchtzakjes’. Je kunt ook schuimvlokken gebruiken.

5. Plak geen plakband over de barcode van het verzendlabel

Als je een verzendlabel krijgt om uit te printen, zorg er dan voor dat je hem op de juiste manier op je pakketje plakt. Je moet nooit plakband over de barcode plakken, want dan is hij lastiger te scannen én zo kan de barcode ook vervagen. Ik spreek uit ervaring 😉

6. Kies het juiste formaat voor de doos

Heb je weleens een boek bij bol.com besteld? Die doen ze in een platte, maar vrij grote doos, waar door het boek gedurende de rit helemaal door die doos gaat schuiven. Met als resultaat een kapot boek (ik spreek weer uit ervaring). Zorg er dus voor dat het formaat van de doos bij je product past. Is de doos groter, gebruik dan het eerder genoemde bubbeltjesplastic.

7. Gebruik een enveloppe met bubbelplastic als het kan

Soms moet je eerst even nagaan of je überhaupt wel een (brievenbus)doosje nodig hebt. Als je bijvoorbeeld sieraden verstuurt, kun je ook prima een enveloppe met bubbelplastic gebruiken. Dit kun je vaak als combi kopen zodat het bubbelplastic al aan de enveloppe vastzit.

Dat waren mijn tips om een pakketje te versturen. Tips die altijd werken! Ik hoop dat je op deze manier nog beter je pakketjes kunt versturen.

*Dit artikel schreef ik in samenwerking Kortpack.

«

»

what do you think?

Your email address will not be published.