Uncategorized

Thuis een fijne werkplek maken

Naarmate ik ouder word, verandert mijn werkplek. Vroeger werkte ik achter mijn bureau, later vroeg ik op school om een speciale plek en inmiddels droom ik van een goed belichte werkplek zoals in een tuinhuisje of overkapping.

Mijn werkplek ‘vroeger’

Mijn computer stond (en staat) altijd op mijn slaapkamer, op mijn bureau. Dat was ook de plek waar ik in het begin altijd mijn huiswerk maakte, totdat ik daar een beetje weinig plek begon te krijgen. Vooral tijdens toetsweken maakte ik daarom mijn huiswerk liever aan de keukentafel: daar had ik alle ruimte.

Werkplek buiten huis

Op de middelbare school zat ik altijd in de aula mijn huiswerk te maken, totdat ik op een gegeven moment om een eigen huiswerkplekje vroeg. Ik kreeg een ‘kamertje’ toegewezen op school, waar nooit iemand kwam, behalve af en toe wat leraren. Dat was een fijne plek om te werken, omdat ik daar nergens last van had.

Ook op de vavo heb ik gevraagd om een eigen huiswerkplekje, en die kreeg ik. Daar zat ik in alle tussenuren te werken, zowel aan m’n blog als voor school.

Werkplek thuis

Inmiddels zit ik nooit meer achter mijn bureau. Ik heb er gewoon geen plek meer, zeker niet als ik ook mijn laptop nog neer wil zetten met een kladblok erbij. Dat past gewoon niet. Daarom zit ik weer, zoals eerst, aan de keukentafel. Ik kan dan fijn naar buiten kijken en heb alle ruimte. Een nadeel is dat ik al m’n troep weer moet opruimen zodra we moeten gaan eten. Toch niet de ideale plek dus, maar goed genoeg voor nu.

Droomwerkplek: tuinhuisje of overkapping

Mijn buren hebben een tuinhuisje waar ze vaak in zitten te werken. Wel echt zo’n dure geloof ik, met alles erop en eraan. Dat lijkt me een superfijne werkplek.

Een andere ‘optie’, is iets wat erop lijkt: een veranda overkapping. Kijk maar eens bij Verasol, dan zie je wat ik bedoel. Dit geeft je hetzelfde gevoel als werken in een tuinhuisje, maar er komt nog meer licht binnen én je zit tegen je huis aan, dus in de buurt van bijvoorbeeld je toilet.

Verasol maakt al meer dan 20 jaar tuinoverkappingen (kijk bijvoorbeeld even bij overkapping tuin). Al hun producten komen uit hun eigen fabriek in Duitsland.

Het buitenleven & je thuiswerk

Als ondernemer zit je misschien de hele dag in huis. Met zo’n mooie overkapping lijkt het net alsof je buiten zit. Loop ook één keer per dag een rondje in de buitenlucht, dat is al helemaal goed voor je.

Zo’n werkplek thuis is ook fijn om potentiële klanten uit te nodigen. Je hoeft ze niet in – bijvoorbeeld – de keuken te ontvangen, maar in een mooie open ruimte. Dat is toch iets chiquer en professioneler dan in de keuken, maar het is nog steeds persoonlijk.

Waar werk jij het liefst?

«

»

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *