Uncategorized

Deze onderwerpen kun je verwachten op Hey, Girlboss!

Hey, Girlboss! Hoe had ik mijn eerste artikel anders kunnen beginnen? 😉 Ik kan het bijna niet geloven, maar het is zover: het eerste artikel op mijn nieuwe blog. Ik kan dan ook niet anders dan mezelf even voor te stellen en de onderwerpen te introduceren.

Foto door Nathan Dumlao via Unsplash

Over mij

Haaai, ik ben Eva. Ik ben 17 jaar, heb een tweelingzus en woon in een klein dorpje in Gelderland. Mijn vader – “ga je die nu al aan ons voorstellen?” – heeft een eigen bedrijf en daar droomde ik ook altijd al van. Maar ik wist nooit dat mijn eigen bedrijf zó dichtbij was. En toen, twee weken geleden, hakte ik de knoop door: ik schreef mijn blogs en tekstbureau in bij de KvK! Dat brengt natuurlijk van alles met zich mee. En dat hele avontuur ga ik delen op Hey, Girlboss.

Meer weten over mij? Dat kan! Neem gerust een kijkje op de over mij-pagina.

Waarover ga ik dan precies schrijven?

Ja, ik wéét het: je hebt waarschijnlijk al een bepaalde verwachting voor deze blog. En dat is mooi! Dan laat ik het hierbij. Oké, grapje. Met liefde introduceer ik de onderwerpen waarover ik al die tijd niet kon schrijven op mijn andere blog. Bereid je maar vast voor, want ik heb al zo’n 30 ideeën voor artikelen kunnen bedenken. Die vallen allemaal onder deze onderwerpen:

  • Freelancen: hoe begin je ermee, hoe bepaal je je tarief, en hoe vind je klanten? Is het opbouwen van een portfolio van toegevoegde waarde?
  • Ondernemen: hoe kun je je blog inzetten voor je bedrijf? Vanaf welk inkomen schrijf je je in voor de Kvk? Kun je ook beginnen met ondernemen zonder KvK? Hoe maak je je bedrijf (online) zichtbaar?
  • Bloggen: Hoe verdien je geld met een relatief kleine blog? Hoe maak je er je bedrijf van? En: wat kost het opzetten van een blog, en wat is een slim bedrag om erin te investeren? Welke fouten maakte ik zelf bij het succesvol maken van deze en mijn andere blog?
  • Succes en geluk: wanneer ben je succesvol? Hoe bereik je je ambities zonder overwerkt te worden of zelfs een burn-out te krijgen?
  • Tijdsmanagement: Hoe kun je sneller werken? Bestaat tijdsmanagement wel? Hoe kun je productieve dagen maken van de dagen waarop je geen zin hebt om iets uit te voeren?

Interessante onderwerpen, lijkt me! Zoals je ziet, ga ik vooral schrijven over ‘het begin’ van ondernemen. Niet over hoe je een groot bedrijf runt, maar juist over hoe je alles vanaf het begin aanpakt. Zelf sta ik ook nog aan het begin, dus hoe leuk is het als ik mijn ervaringen op dit gebied kan delen?

Een blog over ondernemen: gat in de markt? Ja, in mijn geval wél.

In eerste instantie zou je denken van niet. Er zijn meerdere mensen die bloggen over succes en ondernemen. Maar ik ben mezelf niet als ik het niet anders aanpak.

Wat ik op deze blog ga doen, is tips geven die er écht toe doen en ervaringen delen waaruit blijkt dat die tips écht werken. Wat namelijk zo jammer is bij die andere blogs, is dat zij in hun artikelen vaak de algemeen bekende ‘standaardtips’ geven. Hoe vaak heb ik wel niet de algemeen bekende tip gelezen dat je, om productiever te zijn, de pomodorotechniek moet gebruiken? In het begin zijn dit soort tips natuurlijk geweldig, want als je ze nog niet kent dan heb je er zeker wat aan. Toch zie ik soms al snel dat iemand in herhaling valt met zijn of haar tips. Op Hey Girlboss wil ik dan ook vooral vernieuwende tips met je delen.

Wat wil ik bereiken met Hey, Girlboss?

Goeie vraag! En leuk om te beantwoorden natuurlijk, want wat is een blog zonder doel? Om te beginnen vond ik het belangrijk om een portfolio te maken. Op deze blog ga ik dus laten zien wat ik kan om op deze manier meer freelanceklussen binnen te slepen. Daarnaast staat mijn portfolio nu ook op mijn blog. Dat heeft als groot voordeel dat ik voor mijn tekstbureau niet nóg een website hoef te maken.

Maar eigenlijk wil ik jullie vooral van alles leren over ondernemen. Ik kon niet langer mijn ideeën over freelancen en ondernemen voor mezelf houden. Ik móést ze ergens delen. Op deze manier wil ik de gedachte verspreiden dat een eigen bedrijf beginnen eigenlijk best makkelijk is. Online ondernemen is helemaal niet zo moeilijk, als je het maar goed aanpakt.

Hebben jullie ideeën voor artikelen die ik binnenkort kan schrijven? Of heb je bepaalde vragen over ondernemen? Mijn lijst met ideeën mag altijd aangevuld worden! Je mag me ook een mailtje sturen als je een geweldig idee hebt 🙂

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Ik ga een paar keer per week een nieuw artikel online zetten. Eén keer per week hoor je van me via de nieuwsbrief. Ik deel daar niet alleen de nieuwste artikelen, maar ook extra tips die je alleen via de nieuwsbrief te horen krijgt.

Dit artikel pinnen op pinterest? Pin onderstaande afbeelding!

»

2 COMMENTS

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *