koopkracht auto
Uncategorized

Yes! De economie groeit flink. En zó haal je hier je voordeel uit voor jouw bedrijf

Een positief consumentenvertrouwen en een groeiende economie – gisterochtend werd dat laatste bekendgemaakt door het CBS. En daar moet je gebruik van maken. Mensen kopen meer én sneller iets bij jouw bedrijf of webshop dan voorgaande jaren, dus waarom zou je je niet extra gaan inzetten om meer klanten te bereiken?

Consumenten laten hun geld rollen

M’n vader – ook ondernemer! – zei het al: er wordt weer behoorlijk wat geld uitgegeven. En dat werd deze week bevestigt door zo ongeveer alle nieuwswebsites. De economie groeit in Nederland en de consumenten laten hun geld rollen. Al 17 kwartalen op rij geven consumenten meer uit.

Het is ook niet gek dat het CBS juist deze week een artikel publiceerde over het recordaantal snel groeiende bedrijven. Die maken natuurlijk dankbaar gebruik van de toenemende koopkracht van consumenten – en dat is precies waar ik het zo over ga hebben: inspelen op die grote koopkracht.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Om het heel kort te zeggen: waarschijnlijk kun je veel meer verdienen dan je nu doet. Door de toegenomen koopkracht verdien je natuurlijk al meer, maar dit is hét moment om alles uit de kast te halen zodat je in deze periode nóg meer kunt verdienen. Je moet optimaal gebruikmaken van de situatie.

Hoe je dat moet aanpakken?

Eigenlijk moet je nu zoveel mogelijk klanten bereiken. Dit is hét moment.

Want nú geven mensen meer uit. Nu heb je meer kans dat mensen je product kopen omdat ze overtuigd zijn dat ze het nodig hebben, terwijl ze eigenlijk gewoon graag geld willen uitgeven. Ze bestellen meerdere drankjes in je horecazaak, laden hun online winkelmandjes vol met meer producten dan ze nodig hebben, noem maar op.

Dus, dít is jouw moment. Je moet in beeld komen, want het zou zonde zijn als je deze talloze consumenten aan je voorbij te laten gaan.

En, inderdaad: dan moet jij je dus wel laten zien. Je moet van je laten horen. Hoe wil je anders deze stroom aan kooplustige mensen naar je producten leiden?

Wat jouw reclameboodschap ook inhoudt, je hoeft maar kort van je te laten horen: gewoon laten zien dat je product bestaat en je brengt klanten vanzelf op ideeën: “oh, wauw, wat een leuk product! Misschien moet ik dat dan maar kopen”. Ze gaan over tot impulsieve aankopen, omdat ze toch al bereid waren om iets te kopen.

Tips voor meer bereik & extra sales

Hehe. Je had ze kunnen verwachten: m’n tips om nú veel koopgrage klanten te bereiken en tips om dit om te zetten tot sales. Eerst even wat algemene tips – straks komen de concrete stappen die je kunt ondernemen.

  • Google Adwords. Hiermee is je bereik oneindig – en dat is nou net wat je nodig hebt. Wil je daarnaast nog extra sales genereren? Onthoud dan dat de landingspagina waarop de bezoekers terechtkomen ook ontzettend belangrijk is.  Mag ik je trouwens even doorsturen naar dit interessante artikel over goede landingspagina’s? Ja? Dank je.
  • Facebook advertenties. Adverteer bijvoorbeeld met een ‘gratis eerste consult’ of ‘gratis coachingsessie’. Dan krijg je namelijk de kans om je potentiële klanten enthousiast te maken. Zeker nu consumenten meer uitgeven, is de kans groter dat dit leidt tot sales.
  • Bloggers / influencers inzetten. Door het grote bereik van bloggers én hun invloed op hun lezers – ze worden niet voor niks social influencers genoemd – zorg je makkelijk voor mensen die jouw producten kopen. Werkt goed voor sales op korte termijn, maar door eventuele door de blogger toegepaste SEO, ook in de toekomst.
  • Je eigen bedrijfsblog inzetten en vervolgens je blogartikelen delen via Facebook. Zo heb ik jou waarschijnlijk ook bereikt en het werkt gewoon ontzettend goed. Het bereik ligt aan je aantal volgers en in hoeverre je het artikel verder nog deelt, maar aan de andere kant heb je door je manier van schrijven wel weer veel invloed op het aantal sales.

En ja: er zijn nog zóveel meer manieren, maar ik heb me even gefocust op de belangrijkste online methodes. Want online geven mensen makkelijk geld uit, en dat werkt natuurlijk goed in combinatie met de koopkracht op dit moment.

Concrete stappen die je vandaag kunt ondernemen

Zonder ervaring opeens adverteren met Google Adwords of succesvol samenwerken met bloggers? Dat kan lastig worden. En dat klinkt allemaal wel erg groots en onbereikbaar. Daarom heb ik wat laagdrempelige tips voor je op een rijtje gezet: ze gaan je weinig tijd kosten (plus: je kunt er nú mee aan de slag) en je kunt altijd nog zien of je het zelf gaat doen, of dat je het uitbesteedt.

  • Zoek nu direct via Google naar een Google adwords expert en vraag naar de mogelijkheden. Je kunt je er ook zelf in verdiepen, maar een expert kan voor jou het maximale halen uit je advertenties én het scheelt tijd. (Of ben jij toevallig zelf die expert? Die alles weet van SEA? En die zorgt voor hogere conversies via Adwords? Stuur me een mailtje, want dan vermeld ik jou gewoon in dit artikel. Is goed voor je SEO én voor je het weet heb je er nieuwe klanten bij; door dat laatste help je mijn lezers ook weer. Mail me en ik informeer je over de mogelijkheden. Goed, en nu door naar de volgende tip.)
  • Plaats vanavond rond 21:00 een mega-geweldige post op Facebook. Dat blijkt de beste tijd om te posten. Heb je bijvoorbeeld een eigen horecazaak? (Dan zit je goed, want daar was de economische groei het sterkst.) Kondig op Facebook een tag-je-vrienden-en-krijg-20%-kortingsdag aan, waarbij je bijvoorbeeld korting geeft op alle hoofdgerechten. Heb je de mensen eenmaal in je horecazaak, dan geven ze natuurlijk meer uit aan drankjes, etc.
  • Zet zelf vandaag nog een facebookadvertentie-afbeelding in elkaar, lees je in over FB-advertenties, en mail me nu alvast met de vraag om de perfecte tekst voor je landingspagina te schrijven. Want – en ik zal dit artikel nog maar een keer linken – landingspagina’s zijn de laatste belangrijke schakels voor een succesvolle campagne. En als we nou ook nog tegelijkertijd aan de slag gaan, kun je binnen een week nog je Facebookcampagne starten.
  • Wil je het liever offline aanpakken? Ga er even voor zitten en ontwerp een flyer, bestel je flyers deze week nog en plan vervolgens een dag in om te gaan flyeren in een drukke stad. Daar lopen genoeg mensen rond met een grotere koopkracht dan degenen die thuis achter hun computer zitten. Al is die laatste doelgroep misschien wel sneller geneigd om impulsieve aankopen te doen.
  • Maak nu een lijstje met 5 ideeën voor artikelen die je op je bedrijfsblog kunt plaatsen. Elke avond kun je er bijvoorbeeld één uitwerken. Lastig om ideeën te bedenken? Hmm.. ik snap je. Weet je wat? Laat mij het voor je doen. Wanneer je mij inhuurt als tekstschrijver krijg je namelijk de ideeën er gratis bij. Leuk hè?
  • Je wilt natuurlijk gaan voor het grote bereik. Je wilt zoveel mogelijk van die kooplustige mensen bereiken. Verdiep je dan eens in influencermarketing. Of, concreet: schakel een bloggernetwerk in zodat bloggers over jouw producten gaan schrijven. Kost jou weinig tijd, maar er wordt wel een hoop enthousiasme over jouw producten de online wereld ingestuurd. Heb je hulp nodig bij het benaderen van de juiste bloggers? I’m here for you. (Goh, waar je mij allemaal wel niet voor kunt inschakelen hè?)

Extra tips voor meer bereik & leads

Hou je niet van concrete stappen zetten en lees je liever nog even verder? (blijf je lekker nog even doordromen in de hoop dat die kooplustige klanten vanzelf je bedrijf ontdekken?) Geen probleem. Want soms moet je je ook wat meer inlezen voordat je actie onderneemt. Laat me je even doorverwijzen naar artikelen die ik hierover al heb geschreven:

Ik schreef laatst over meer bezoekers krijgen op je website. Die tip gaat over bezoekers krijgen op de korte termijn (1-2 dagen) en is toepasbaar voor mensen zonder SEO-kennis. Het draait namelijk om actualiteit.

Nog meer trek in een artikel vol met tips? Oké. Jij je zin. Ik heb laatst uitgelegd hoe je artikelen voor je bedrijfsblog zó schrijft, dat je daardoor meer klanten kunt krijgen. In principe wordt deze tip overal op het internet toegepast, maar dat heb je niet meteen door. Vandaar dat artikel met uitleg 😉

Merk jij ook al dat consumenten meer uitgeven?

«

»

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *