Uncategorized

Handelen in Bitcoin: een handige app

Je hebt er vast weleens van gehoord: de Bitcoin. Op een gegeven moment werd hij razend populair en steeg de waarde enorm. Mensen zijn er echt rijk van geworden destijds. Ook nu wordt de Bitcoin nog steeds gekocht. In dit artikel leg ik je de basis uit én verwijs ik naar een handige app om Bitcoin mee te kopen.

Wat is Bitcoin?

In 2008 is het vertrouwen in de banken minimaal. Er is behoefte aan een nieuw digitaal betaalmiddel. Op dat moment komt er Bitcoin: de eerste cryptovaluta. Je betaalt van persoon tot persoon, in plaats van dat er een bank tussen zit.

Je hebt ook andere ‘coins’, bijvoorbeeld Ripple (XRP) of Ether (ETH). Ik herinner me een video van Jorg Ruis (zoek maar op YouTube) die met een aantal vrienden wat meer uitlegt over deze andere coins.

Wat is blockchain?

Blockchain is een soort database. Het is een chronologische keten van transactiedata. Die transactiedata kunnen achteraf niet worden aangepast. Elke 10 minuten worden alle transacties gebundeld en in een blok gedaan. Dat blok wordt aan de keten toegevoegd. Zo ontstaat er de blockchain, die daaraan zijn naam te danken heeft.

Bitcoin kopen

Je kunt Bitcoin kopen via een exchange, een online wisselkantoor of van een andere gebruiker. De makkelijkste manier is om Bitcoin te kopen via een online wisselkantoor. Je kunt dan vaak met iDeal betalen. Betrouwbare wisselkantoren zijn BTCdirect, Bitonic, Anycoin Direct of LiteBit. Bitcoin kopen via wisselkantoren is echter niet goedkoop, want ze rekenen transactiekosten.

Bitcoin kopen via een exchange kan ook. Dat is eigenlijk een soort ruilbeurs. Een exchange brengt kopers en verkopers bij elkaar. Let er wel op dat ze jouw favoriete betaalmiddel hebben, bijvoorbeeld weer iDeal.

Je kunt ook Bitcoins kopen via een online marktplaats. Je koopt ze dan rechtstreeks van iemand anders. Houd er wel rekening mee dat dit weer duurder is dan via een wisselkantoor of een exchange.

Bitcoin kopen via een app

Vind je wisselkantoren en exchanges te ingewikkeld, dan is daar een oplossing voor. Je kunt namelijk ook Bitcoin kopen via een app! (Bitcoin kopen app). De app heet Blox.

Disclaimer

Verder wil ik nog aan dit artikel toevoegen dat je alleen bitcoins moet kopen als je het geld kunt missen. Omdat de koers erg schommelt, kun je in één keer veel geld verdienen, maar ook verliezen. Let er dus op dat je door het kopen van Bitcoin niet in de schulden komt.

Heb jij al geïnvesteerd in Bitcoin?

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Blox

«

»

what do you think?

Your email address will not be published.