school

Welke laptop heb ik voor school en werk?

Vroeger had je misschien alleen een pc, maar op een gegeven moment kun je er niet omheen: dan moet je een laptop kopen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over de laptop die ik heb, zodat ik je wellicht een stukje op weg kan helpen bij het kiezen voor de juiste laptop.

Welke laptop heb ik?

Ik heb een ASUS VivoBook 15 K512JP-BQ281T laptop van 15.6 inch. Precies die laptop is nu niet meer te koop, maar wel vergelijkbare laptops! Eerst had ik trouwens een gaming laptop gekocht, maar omdat ik niet wist hoe ik de lampjes van het toetsenbord kon uitzetten (die hoe dan ook wél uit konden), had ik hem teruggestuurd, omdat het veel van de batterij zou kosten. En hij was veel te zwaar om makkelijk mee te nemen. Daarom uiteindelijk de keuze voor de ASUS VivoBook.

School en werk

De laptop is lichtgewicht, dus geschikt voor school en werk, omdat je er makkelijk mee kunt reizen. Als ik de laptop helemaal oplaad en hem vervolgens op de bespaarstand zet, gaat hij 6 uur mee. Niet heel lang als je de hele dag school hebt.. Maar mijn zus zei dat je overal op school stopcontacten hebt, dus dat scheelt! Thuis heb ik de laptop eigenlijk altijd aan de lader, dus dan heb ik er geen last van.

De grootte: 15.6 inch

Mijn laptop is dus 15.6 inch. Wat ik van de grootte vind? Het is perfect om films op te kijken. In ieder geval niet te klein dus. Hij is ook niet te groot waardoor hij niet te zwaar wordt. Ik denk dat bijvoorbeeld een 14 inch laptop heel ‘mini’ overkomt. Maar dat is mijn mening natuurlijk!

Processortype, aantal GB geheugen en totale opslagcapaciteit

Ik heb qua processor een intel-i7. Dat betekent dat je er ook makkelijk foto’s (en video’s) op kan bewerken, wat ik nodig heb voor mijn modeblog hashtageva.com. Ik koos ook voor 16GB geheugen en voor een totale opslagcapaciteit van 1512GB. Ik wilde het liever in 1x goed doen: daarom koos ik voor een wat hogere opslag en geheugen.

Vingerafdrukscanner: handig of niet?

Toen ik mijn laptop kocht, had ik op de foto niet gezien dat er een vingerafdrukscanner op de muispad zat. Daar kwam ik pas achter toen ik m’n laptop uitpakte! Een fijne bijkomstigheid. Maar, is zo’n vingerafdrukscanner nou handig of niet? Het kán handig zijn als hij het in één keer doet, maar bij mij werkt het meestal pas de derde keer. Soms werkt het helemaal niet en dan moet je alsnog je inlogcode intypen omdat je de vingerafdrukscanner maar een bepaald aantal keer mag proberen.

Prijs Asus VivoBook

De prijzen van een Asus VivoBook verschillen: je hebt er al één voor €399, maar de mijne kostte bijvoorbeeld rond de €899 als ik het me goed herinner. De prijzen zijn een beetje hetzelfde gebleven zag ik.

Wat is Azerty?

Los van dat Azerty een volgorde is van een bepaald toetsenbord (de mijne is trouwens Qwerty), is het ook een website, namelijk Azerty.nl. Die website wil ik je graag meegeven in dit artikel! Ze verkopen er namelijk ontzettend veel laptops en pc’s. Wil je in plaats van een laptop, een sterke pc voor thuis, dan kun je ook kiezen voor een monitor en een pc. In een assortiment van ruim 1800 monitors kun je vast een keuze maken bij Azerty! Ik zag dat er ook hele betaalbare monitors waren, dus voor ieder wat wils.

Wat voor laptop heb jij?

*Dit artikel schreef ik in samenwerking met Azerty.nl

«

»

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *