Ondernemen

Mijn klanten ontvingen mijn mailtjes niet. Zó voorkom je dat je dezelfde fout maakt (helaas geen 1-aprilgrap)

Ik had dus echt even wat mails van klanten waarvan ik dacht: ja, dáár wil ik graag voor werken. Na een paar mailtjes heen-en-weer, kregen ze een belangrijk mailtje van mij niet. Omdat ik denk dat anderen deze fout wellicht ook maken, wijd ik er nu een heel artikel aan. Fijn hè?

In het kort

Ik merkte op dat ik geen reacties kreeg op mijn mailtjes, terwijl het dus echt leuke klanten waren. Ik heb mijn bedrijfsmail (info@heygirlboss.com) gekoppeld aan Gmail, zodat ik vanuit daar kan mailen. En in Gmail ging het dus even fout. Hoe dat fout ging, leg ik je uit aan de hand van twee voorbeeldjes.

Waar ging het fout?

In Gmail kun je op ‘beantwoorden’ klikken. Werkt altijd prima, behalve als je twee mailtjes achter elkaar wilt sturen, want dan kun je per ongeluk je eigen mailtje beantwoorden in plaats van het mailtje van de klant. Dat ging als volgt:

 • Klant: “vette schrijfstijl heb jij, wil je samenwerken?”
 • Ik: “Ja leuk, dit is mijn tarief!”
 • Klant: “Oké, hier is de opdracht.”
 • Ik: “Ik ga aan de slag, je hoort snel van me.” **
 • Ik: “de teksten zijn af, hier heb je ze!”

Waar ging het dan fout? Bij dat laatste mailtje: omdat ik twee mails achter elkaar stuurde, en dus bij de mail met de sterretjes (**) op beantwoorden had geklikt, heb ik de mail aan mezelf beantwoord in plaats van dat ik de mail van de klant beantwoordde. Gmail denkt dan: “lol, laten we deze mail naar jouzelf sturen! Want dat is waarschijnlijk wat je wilde!”

Even een screenshot ter verduidelijking.
 1. Ik had op beantwoorden geklikt (rode cirkel rechtsboven)
 2. Daardoor is mijn mailtje naar mijn eigen mailadres gestuurd (rode cirkel links)
 3. De bovenste mail was wel naar de klant gestuurd, omdat ik toen op het beantwoord-pijltje had geklikt dat naast het mailtje van de klant stond.
 4. Ik kreeg mijn mailtje niet als nieuw binnen in mijn inbox, omdat ik hem natuurlijk al bekeken had.

Waar ging het op dezelfde manier fout?

Oké, nog een voorbeeldje. M’n doel is dat je hiermee de situaties herkent waarin het relatief snel fout kan gaan binnen Gmail.

 • Klant: “wil je samenwerken?”
 • Ik: “ja leuk, dit is mijn tarief en ik mail later vandaag mijn ideeën voor de teksten”
 • Ik, later die dag: “Dit zijn mijn ideeën voor de teksten!”

Je voelt ‘m al aankomen: ook hier heb ik bij het tweede mailtje wat ik schreef, geklikt op het beantwoorden van mijn eigen eerste mailtje. Mijn tweede mailtje stuurde ik dus naar mezelf, in plaats van dat ik het mailtje van de klant beantwoordde.

Werk jij vanuit Gmail met je bedrijfsmail?

Heb jij ook je bedrijfsmailadres (zoals info@heygirlboss.com) gekoppeld aan Gmail? Dan zou ik even je inbox nalopen om te kijken of jouw mailtjes wel goed zijn aangekomen. Zelf ben ik blij dat ik hier nu achter ben gekomen, maar ik hoop ook ik hiermee anderen kan waarschuwen. Het kan ook zomaar zo zijn dat dit foutje met alle andere e-mailservices fout kan gaan en dus niet alleen met Gmail!

Dus.. hoeveel klanten wachten nog op jouw mailtje? Laat me vooral weten als dit artikel jou geholpen heeft.

«

»

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *