Meer klanten

4 tips: meer klanten krijgen via je bedrijfsblog kan écht heel makkelijk zijn

Heb jij al een blog voor jouw webshop? Ja? Mooi. De volgende vraag is of je hier daadwerkelijk klanten uithaalt. Nee? Dan kun je hier iets aan doen. Vandaag deel ik 4 tips met je om klanten binnen te halen via je bedrijfsblog.

Klanten bereiken via een bedrijfsblog

De beste manier om reclame te maken is via je eigen kanalen. Oftewel: maak een bedrijfsblog aan en deel daar je kennis. Nieuwe klanten werven gaat op die manier vrij makkelijk. Je moet het alleen wel goed aanpakken. Het is méér dan alleen een tekst schrijven. Laat ik het creatief klanten werven noemen. Hoe creatiever en origineler het artikel, hoe beter je bedrijf wordt onthouden en hoe meer klanten je krijgt.

1. Creëer een gunfactor door meerwaarde te bieden

Klanten maak je enthousiast door het delen van kennis. Je kunt simpelweg informatie delen, tips geven of een eye-opening artikel schrijven. En dat doet twee dingen met je bezoeker: hij gaat je als expert zien én hij gunt het je om hem als klant te krijgen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dat is als je klanten wilt maken van je bezoekers. Via je blogartikelen kun je klanten overtuigen dat de diensten die jij aanbiedt net zo waardevol zijn als dat artikel. Wat dat betekent? Hierdoor zullen bezoekers sneller contact met je opnemen. Kortom, dit helpt je om klanten binnen te halen.

Ook niet onbelangrijk: klanten met een hoge gunfactor zijn echt topklanten. Ze nemen veel diensten af of kopen veel producten én praten enthousiast over je bedrijf waardoor ze nog meer klanten werven voor je. Meerwaarde bieden in je blogartikelen is dus echt ontzettend belangrijk om dit soort klanten te krijgen.

2. Vertel wáárom mensen je product nodig hebben

“Onze producten zijn geweldig, koop dus ons product”. Ja, dus? Wáárom zou ik het dan kopen, en waarom zou ik het van jóuw bedrijf kopen?

Het is overtuigender om te laten zien hoe belangrijk, hoe onmisbaar jouw product is. Met deze tekst laat ik bijvoorbeeld zien hoe ‘makkelijk’ het is om klanten binnen te halen voor je bedrijf met een blogartikel. En op die manier je dienst of product promoten werkt niet alleen als freelance tekstschrijver. Voor jouw bedrijf werkt dit ook om klanten te vinden – en als je niet weet wat voor artikel je dan precies moet (laten) schrijven om klanten binnen te halen, dan vertel ik je dat als je me mailt. En dan schrijf ik het ook nog voor je. Fijn hè?

3. Vergeet je dienst of product niet te benoemen..

Kijk. Er is een verschil tussen van de daken schreeuwen dat mensen je product moeten kopen, of je product verstoppen zodat niemand het gaat vinden, laat staan kopen. Je hoeft niet zó subtiel te zijn dat je je product totaal niet benoemt. Je bezoekers gaan niet zomaar op magische wijze vanuit je blogartikel doorklikken naar je webshop. Dat gaat ‘m echt niet worden. Was het maar zo’n feest.

Toch zie ik het zó vaak gebeuren: ondernemers delen hun kennis en laten het vervolgens daarbij. Ze vertellen niet welk product ze verkopen. Even een reminder: je doel was om klanten te maken van je bezoekers. Zorg er dus voor dat je ergens in je artikel, bijvoorbeeld in het midden en aan het einde, je product of dienst benoemt.

4. Deel je artikelen in Facebook-groepen

Grote kans dat jij nu vanuit een Facebook-groep op m’n blog komt. Ik deel mijn artikelen daar niet zonder reden: je kunt via Facebook ontzettend makkelijk je klanten bereiken. Mijn artikel over een WordPress cookieplugin haalde door Facebook wel 400 bezoekers, waarvan inmiddels 36 mensen de cookieplugin hebben gedownload. Stel dat dat m’n eigen product was, dan had ik nu 36 klanten binnengehaald. En dat alleen via Facebook – dat is geweldig, toch? Klanten vinden is echt makkelijker dan je denkt.

Bonustip: meer bezoekers = meer klanten

Heb je mijn artikel over het krijgen van meer bezoekers al gelezen? Daarin deel ik tips om meer bezoekers te krijgen door gebruik te maken een actueel onderwerp. Go check it out! Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers krijgen op je blog, zodat je meer kans hebt op klanten. Pas je de tips uit dat artikel toe vóórdat je tip 4 van dit artikel toepast – snap je me nog? – dan moet het helemaal goed komen.

Geen tijd om artikelen te schrijven?

Je kunt zo een paar uur kwijt zijn met het schrijven van een artikel over je producten. En dat niet alleen: als het niet je werk is, dan heeft zo’n artikel vaak geen effect, omdat je potentiële klanten niet weet te overtuigen. Mensen lezen het en… dat was het. Ze klikken weg. Dáááág, potentiële klant. Die zie je nooit meer terug 😉

Dan komt nu het voorbeeld van hoe je je product – of dienst, in mijn geval – aanprijst. Daar zat je natuurlijk het hele artikel al op te wachten. Nou, komt ‘ie: wil je het laten schrijven van artikelen uitbesteden aan een freelance tekstschrijver? Stuur me een mailtje via info@heygirlboss.com. Ik mail je zo snel mogelijk terug met een idee voor een blogartikel waarmee jij klanten gaat binnenslepen.

Wat zijn jouw tips om meer klanten te krijgen? Laat het me weten in een reactie!

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Pin onderstaande afbeelding!

«

»

4 COMMENTS

 • Michiel de Haan

  iK ZIE HIER GIRLBOSS STAAN! (heren niet welkom?)

  • Eva van den Bergh
   AUTHOR

   Iedereen is natuurlijk welkom 😉 Mijn blog heet dan wel “Hey Girlboss”, maar in principe heeft elke ondernemer iets aan mijn tips 🙂

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Pingback: Yes! De economie groeit flink. En zó haal je hier je voordeel uit voor jouw bedrijf - on July 1, 2018
 • Pingback: 3 methodes om klanten meer te laten uitgeven in je webshop – Hey Girlboss! on July 1, 2018