instagram

Ik kocht 62 Instagram templates voor nog geen €19,- (en liet er 12 extra ontwerpen)

Bij het invullen van mijn nieuwe Instagram account liep ik er tegenaan dat het me veelt tijd kostte om templates te maken. Als snel dacht ik: dat kan anders! Ik ben op zoek gegaan naar bruikbare Instagram templates en die gebruik ik nu op mijn account. Ik laat je zien welke ik gebruik en welke andere templates ik zou aanraden.

Ik startte een nieuw insta account: @triggeryourideas

Een nieuw bedrijf starten betekent ook een nieuw Instagram account aanmaken. Natuurlijk heb ik nog steeds mijn persoonlijke Instagram account (@evavandenb), maar het leek me handig om de échte zakelijke dingen te delen op een nieuw account. En bij zo’n nieuw bedrijf hoort een website én een Instagram account waar een bepaalde huisstijl naar voren komt. Die huisstijl kun je via Instagram verwerken in zogenaamde ‘templates’, die je gebruikt voor je berichten (posts) of je verhalen (stories).

Wat is een Instagram template?

Op Instagram kun je berichten plaatsen in je feed. Of je plaatst stories in je verhaal. Voor deze twee dingen bestaan er ‘templates’. Instagram templates zijn ontworpen sjablonen (designs) die je kunt gebruiken om jouw teksten in te plaatsen. Zoals een website een lay-out in een bepaalde huisstijl heeft, zo kan een Instagram bericht een ‘template’ hebben in jouw huisstijl. Je kunt zo’n Insta template design zelf maken, of je kunt het laten maken. Bij die laatste optie kun je weer kiezen om het op maat te laten maken, of om templates te kopen die ook aan 1000 anderen zijn verkocht.

Zelf gratis Instagram templates maken?

Als je zelf een Instagram template wilt maken, kun je dat gratis doen via Canva.com. Je kunt het helemaal maken in jouw huisstijl, maar het kost gewoon veel tijd. Elke keer weer. De oplossing is vrij simpel: je kunt op Etsy of CreativeMarket heel makkelijk Instagram template designs kopen. Voor die paar euro’s bespaar je uiteindelijk 30 minuten per Instagram post, dus voor mij was de keuze snel gemaakt!

Dit pakket kocht ik. Door de update heb je nu 74 templates.

De 62 Instagram templates die ik kocht voor €19,-

Voor mijn bedrijf ging ik op zoek naar roze templates die er ook nog eens creatief uitzagen. Veel templates waren heel mooi, maar vond ik te standaard. Uiteindelijk vond ik deze templates het meest creatief en handig voor mijn cursussen, maar deze vergelijkbare templates waren het meest bruikbaar om allerlei tips, quotes en reviews in te zetten. Ik koos voor de laatste optie, omdat ik daar de meest bruikbare templates bij zaten.

Dit was een perfect pakket met templates om je cursus mee te promoten. De inhoud van deze templates is nu ook beschikbaar in de stijl van de templates die ik hiervoor liet zien.

12 gratis extra Instagram templates

Nog vóór mijn aankoop, had ik de maker van de designs al een berichtje gestuurd: ik zei dat ik twijfelde tussen twee de twee pakketten met templates. Bij de aankoop die ik – zonder op antwoord van de maker te wachten – alsnog deed, zaten namelijk niet de templates waar je makkelijk je cursus mee kan promoten: een template met en computer- of telefoonscherm, templates om je e-book mee te promoten en een coming soon template.

Binnen 24 uur vertelde de maker mij dat ze het design pakket had geüpdate naar aanleiding van mijn feedback. Ze had 12(!) nieuwe designs toegevoegd met allerlei templates waar ik m’n (in de toekomst beschikbare) cursus mee kan gaan promoten op Instagram. Ik mocht de 12 Instagram template designs gratis erbij hebben omdat ik haar van feedback had voorzien en ze zo dus eigenlijk haar product heeft kunnen verbeteren.

4x Instagram template aanraders

Veel coaches gebruiken Instagram templates met een bruine of beige kleur. Het staat redelijk chic aan de ene kant, en toch speels. Bij dit template pakket zitten naast Instagram post templates ook Instagram story templates. De templates zijn aanpasbaar via Canva. Heb je andere templates gevonden die alleen voor je posts gemaakt zijn? Via Canva kun je die makkelijk omzetten tot story templates.

Deze beige/bruine templates kosten nu €5,88. Je krijgt 123 stuks voor die prijs.

Ik vond ook deze donkerblauw met gouden Instagram templates. Perfect voor high-end coaches die een luxe uitstraling willen, of als je iets doet rond het thema astrologie. Let er wel even op dat je 30 post templates krijgt en 30 story templates, en dus niet 60 templates voor de berichten in je feed.

Je betaalt €7,82 voor deze luxe templates. Tijdelijk betaal je ietsje minder vanwege een korting 😉

Ook weer in de categorie coaching, bruin en beige: deze mooie beige templates. Je kunt er tips, quotes, checklists, productlanceringen en foto’s in kwijt.

Je betaalt er €17,16 voor.

Wat ik ook best veel zie, is de combinatie bruin en geel. Mix dat met een beetje roze, en je komt uit op deze mooie retro Instagram templates. Je kunt er veel kanten mee op en het ziet er vrolijk uit.

Voor deze retro templates betaal je €6,86.

Gekochte Insta templates zelf gratis aanpassen

Bij deze templates zie je het woord “Canva” staan. Canva is een gratis site om designs mee te maken. De designs die je koopt via Etsy kun je vaak openen met Canva, zodat je daar je teksten en foto’s erin kunt zetten. Je kunt dingen toevoegen en weghalen zodat het uiteindelijk helemaal naar wens is.

Omdat ik dus die 12 extra templates in die roze huisstijl had gehad, had ik de maker beloofd om erover te schrijven op mijn blog 😉 Dus bij deze! Maar mochten haar roze templates niet jouw smaak zijn, dan kun je twee dingen doen: je koopt het en past de kleuren aan via Canva, of je koopt templates van een andere designer: ook goed 😉

Om alle afbeeldingen van de Instagram templates aan jullie te laten zien, heb ik ze vanuit Etsy naar mijn site “embed”. Dit betekent dat ik ze op mijn site mag gebruiken. Heb je een blog en wil je ook een soortgelijk artikel maken? Zorg er dan voor dat je het op dezelfde manier doet. Een afbeelding downloaden en weer uploaden zorgt ervoor dat je het auteursrecht schendt.

Maak jij ook gebruik van Instagram templates? Laat vooral even de naam van je Instagram account weten via een reactie op dit artikel.

«

»

what do you think?

Your email address will not be published.