Bedrijf starten

Waar, waarvoor en waarom geld lenen als ondernemer?

Als je ondernemer bent en je bent er één van de wat grotere plannen, dan kan het al snel zo zijn dat je geld moet lenen. Met een waterdicht plan kan dat ook. Vandaag vertel ik je er meer over.

Waarvoor geld lenen als ondernemer? 3 voorbeelden

1. Je wilt een horecazaak starten

Bij grote nieuwe bedrijven, bijvoorbeeld het opstarten van een horecazaak, zul je eerst moeten investeren voordat je geld kunt verdienen. Denk aan de inventaris en het huren of kopen van een pand.

2. Iets kleins dat je snel terugverdient

Veel ondernemers investeren in coaches. Sommigen lenen zelfs geld om het daarna, samen met hun coach terug te verdienen. Dit zou ik zelf alleen doen als de coach ook resultaten kan laten zien, of geld terug geeft wanneer je geen resultaat behaalt.

Bij veel coaches kun je ook in termijnen betalen. Dat is natuurlijk ook een optie! Check vooral even of het dan duurder wordt dan wanneer je een kleine lening met een lage rente zou afsluiten. Wie weet bespaar je dan geld.

3. Je gaat een bedrijfspand kopen

Oké, deze is wel duidelijk lijkt me: bijna niemand kan zomaar in één keer een bedrijfspand kopen. Daarvoor zul je toch echt geld moeten gaan lenen. Kijk vooral naar een kredietverstrekker die bij jou past en die je van advies kan voorzien, zodat je straks niet met een duurder pand zit dan je kunt betalen.

Waar geld lenen als ondernemer?

Een bekende kredietverstrekker is Freo. Bij Freo geld lenen kan tegen een superlage rente. Je kunt online een offerte aanvragen bij krediet.nl, en als zij denken dat je geschikt bent voor een lening, sturen ze je aanvraag door naar Freo. Zij nemen vervolgens contact met je op.

Waarom geld lenen als ondernemer?

Stel je voor: je hebt geen geld om te investeren in iets. Maar: je wilt wel geld verdienen. Maar geld verdienen zonder geld is niet zo makkelijk. En dáárom kun je dus geld lenen. Zo kun je sneller geld verdienen en zo kun je het uiteindelijk terugbetalen. Op die manier wordt het een stuk makkelijker om geld te verdienen, ook al moet je wat meer verdienen om de rente terug te betalen.

Wanneer geen geld lenen?

Als je geen waterdicht plan hebt, geen marktonderzoek hebt gedaan, et cetera, zou ik geen geld lenen om je plan te financieren. Ook niet bij familie. Zorg er eerst voor dat je je plan kunt testen of dat je ernaar laat kijken door iemand die jou kan vertellen of het plan levensvatbaar is.

Heb jij weleens geld geleend?

«

»

what do you think?

Your email address will not be published.