Search here...
0
TOP

Over Eva

Als mensen mij voor het eerst zien, is de eerste vraag die ze stellen: “is die blonde pluk in je haar echt of geverfd”? En ja, die is echt. Kent iemand me zo ongeveer een week, dan zie je ze nog eens goed kijken: “heb je nou een stuk blonde wimpers?” Ja, klopt. De wimpers van mijn linkeroog – nu we toch in detail treden – zijn deels blond. En ik vind het best leuk, eigenlijk.

Genoeg over de details: over naar de info die je écht wilde horen. Ik ben 19 jaar en ik woon met mijn tweelingzus en ouders in een dorpje in Gelderland. Voor de foto’s voor mijn modeblog fiets ik altijd een half uur naar de dichtstbijzijnde stad, wat trouwens ook de stad is waar ik op school zit.

School en studie

Ik zat in Gymnasium 6 en heb dit jaar eindexamen gedaan, maar ik zakte nét op de exacte vakken. Onder andere Latijn is wel in de pocket! Komend schooljaar ga ik naar de Vavo en daarna staat de studie Business Innovation op de planning. Span-nend!

Volgens mijn zus is is Business Innovation een soort “Technasium in het groot”. En dat is nou weer precies heel leuk, want ik heb op de middelbare school ook een tijd Technasium gedaan. Brainstormen over nieuwe producten en daarmee bedrijven helpen is precies iets wat mij perfect ligt. Ik kan niet wachten!

Ondernemen vind ik geweldig

Ik loop altijd al met het idee rond dat als je succesvol wilt worden, je daar zo jong mogelijk mee moet beginnen. Op m’n veertiende begon ik mijn modeblog en op m’n zeventiende stopte ik met mijn bijbaantje omdat ik genoeg met mijn blog verdiende. Daarna deed ik steeds meer freelanceopdrachten en op 23 april 2018 schreef ik me in bij de KvK. Van een eigen bedrijf – bestaande uit mijn blogs en tekstbureau – had ik altijd al gedroomd, maar ik wist nooit dat het zo dichtbij was.

Waarom ben ik begonnen met Hey, Girlboss?

Kijk. Het is heel simpel: ik wil mensen van het idee afhelpen dat 1) ondernemen moeilijk is en 2) je dit pas na je studie moet gaan doen. Oh, en daarnaast wil ik ein-de-lijk een platform met tips over ondernemen waar je écht iets aan hebt. Geen tips die je overal tegenkomt of die toch niet werken. Ik weet het: de gemiddelde 20-jarige wordt blij van een leuk geschreven artikel met een paar simpele tips over hoe je productiever kunt worden, omdat ze niet kritisch genoeg kijken. Ze scrollen verder en lezen het volgende artikel. Bij mijn artikelen wil ik juist bereiken dat je niet zomaar verder gaat. Ik hoop ervoor te kunnen zorgen dat je actie onderneemt en de eerste stappen gaat zetten om je doelen te behalen.

Hey Girlboss is een van mijn projecten die ik succesvol wil laten worden. Tegelijkertijd is dit juist de plek waar ik je meeneem met mijn reis naar succes. Ik geef je geen tips over hoe je een bedrijf met 100 werknemers moet runnen, maar ik laat het vanaf de andere kant zien: hoe start je een blog op voor je bedrijf? Kun je ook starten als je nog geen KvK- en btw-nummer hebt? Hoe verdien je geld met een kleine blog? En vooral: hoe word je succesvol als je begint vanaf nul?

Toekomstplannen

In de toekomst wil ik een webshop koppelen aan deze blog. Wat ik ga verkopen, vertel ik je tegen die tijd wel!